1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ABD’li kömür şirketleri Çin ticaret savaşından endişeli

ABD’li kömür şirketleri Çin ticaret savaşından endişeli

Enerji Günlüğü - ABD’li kömür şirketleri, ABD-Çin ticari anlaşmazlığının en büyük müşterileri arasında bulunan Çin’e ihracatlarını vuracağından...

ABD’li kömür şirketleri Çin ticaret savaşından endişeli

Enerji Günlüğü - ABD’li kömür şirketleri, ABD-Çin ticari anlaşmazlığının en büyük müşterileri arasında bulunan Çin’e ihracatlarını vuracağından endişeli. 

ABD'de kömür şirketleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticari gerginliği yükseltmesinin ihracatlarına zarar verebileceği endişesi taşıdıklarını açıkladı. Sanayi kaynakları, Çin'in Trump yönetimine karşı misilleme önlemlerinin halihazırda Çin'den kömür talebine zarar verdiğini belirtti.  

Çin’in ithalat tarifesi listesine ABD menşeli kömür ve enerji ürünlerini almasıyla birlikte Çin’in en büyük kömür ithalatçısı China National Building Material International şirketi ABD’li kömür simsarları XCoal ve madenci Concol Energy ile ithalat görüşmelerini sona erdirdiği belirtildi.

ABD Enerji Bilgi Ajansına göre 2015 ve 2016 yılında sıfır olan ABD’nin Çin’e ihracatı 2017 yılında 3,2 milyon ton olmuştu.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler