1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABDli OPPD, kömürün yerine rüzgarı koyuyor

ABDli OPPD, kömürün yerine rüzgarı koyuyor

Enerji Günlüğü - ABDli kamu elektrik şirketi Omaha Public Power District (OPPD), yeni rüzgar projeleriyle 2020 yılına kadar sattığı elektriğin yarısından...

ABDli OPPD, kömürün yerine rüzgarı koyuyor

Enerji Günlüğü - ABDli kamu elektrik şirketi Omaha Public Power District (OPPD), yeni rüzgar projeleriyle 2020 yılına kadar sattığı elektriğin yarısından fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

ABD’nin Nebraska Eyaleti’nde elektrik dağıtımı yapan üç büyük şirketten biri olan OPPD, enerji kaynaklarında yenilenebilir enerjinin payını yüzde 50’nin üzerine çıkaracak. OPPD Başkanı Tim Burke, 300 megawatt'a kadar rüzgar enerjisi kapasitesi yaratma teklifi üzerine çalıştıklarını belirterek, bu proje hayata geçirildiğinde 2020 yılına kadar şirketin yaptığı perakende elektrik satışlarının yarısından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından geleceğini söyledi. 2016 yılında bu oran yüzde 20 iken kömürün payı yüzde 50 idi.

Wayne County'de inşa edilecek 160 megavat'lık yeni bir rüzgar santrali 2019 yılının sonlarında çevrimiçi hale geldiğinde OPPD'deki perakende satışlarda yenilenebilir enerji payını yüzde 40’a çıkaracak.

NÜKLEER SANTRALİNİ KAPATTI

OPPD, Ekim 2016'da Fort Calhoun'da bulunan nükleer tesisini, maliyetlerin ağırlığı gerekçesiyle kapattı. Giderek ucuzlayan yenilenebilir enerji kaynakları ve gaz fiyatları nedeniyle tesis fiyatlarda rekabet edemez konuma gelmişti.

Enerji bileşimine daha fazla rüzgar ve güneş enerjisi katmak, kömür gibi fosil yakıtlardan sera gazı emisyonlarını azaltmaya da yardımcı olacak.

Elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımı ile enerjiyi ve diğer ilgili faaliyetleri yürüten şirket, iki kömür yakıtlı elektrik santrali, bir çöp-gaz tesisi ve rüzgar türbinleri işletiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler