1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’li Taronis’in Türkiye’deki ilk gazlaştırma ünitesi devrede

ABD’li Taronis’in Türkiye’deki ilk gazlaştırma ünitesi devrede

Amerikalı Taronis, yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye'de ilk gazlaştırma ünitesini Ankara’da hizmete aldı.

ABD’li Taronis’in Türkiye’deki ilk gazlaştırma ünitesi devrede

Enerji Günlüğü - Amerikalı Taronis, yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye'de ilk gazlaştırma ünitesini Ankara’da hizmete aldı.

ABDli yakıt üreticisi Taronis Fuels, bugün Ankara, Türkiye'de 50KW mobil Venturi plazma ark gazlaştırma ünitesini başarıyla hizmete aldığını duyurdu. 

Şirket, Aralık 2019’da kurduğu Taronis Fuels Turkey Gaz Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (“Taronis Turkey”) ortak girişimi ile Türkiye yatırımını duyurmuştu. Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım ile Taronis patentli 300 KW Venturi Plaza Arc Gazlaştırma ünitelerini Türkiye'de üretilmesi planlanıyor. 

Şirket, bir mühendis ekibini ünitenin devreye girmesini sağlamak üzere iki haftalığına Ankara'ya gönderdi.

Taronis Fuels CEO’su Scott Mahoney, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,“Bu, ekibimiz için çok önemli bir başarıydı. Başarıyla tamamlanan bu son aşama, Şirketimiz için potansiyel bir dönüşüm fırsatının önünü açmıştır. Bu; finansal olarak, çok büyük, uzun vadeli bir gelir ve kar kaynağıdır. Bu proje, sektörümüz içinde, endüstriyel gaz perspektifinin en üst noktasında yer almaktadır. Sektörümüzde, daha önce tüm bir ekonomiyi daha iyi hale getirebilecek inovasyon, yenilenebilir çözümler sunan başka bir oyuncu yoktu. Türkiye, muhtemeldir ki ortaklığımızdan muazzam işgücü verimliliği avantajları, maliyet tasarrufu, işçi güvenliği iyileştirmeleri ve kalıcı çevresel faydalar elde edecektir” dedi.

Küresel bir yenilenebilir ve sosyal açıdan sorumlu yakıt ürünleri üreticisi olan Taronis Fuels, Inc.’in hedefi geleneksel fosil yakıtlar ve karbon bazlı ekonomik ürünlere, çevresel olarak sürdürülebilir, teknoloji odaklı alternatifler yaratmak. Taronis ayrıca, yarının küresel ekonomisinin endüstriyel, ticari ve konut ihtiyaçlarını karşılamak üzere temelde daha güvenli çözümler sunmayı hedefliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler