1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ABD’nin kömür tüketimi değişmeyecek

ABD’nin kömür tüketimi değişmeyecek

Enerji Günlüğü - ABD’nin yurtiçi kömür talebi ve kömür ihracatı önümüzdeki 30 yıl içinde çok değişmeyerek sabit bir seyir izleyecek.ABD Enerji...

ABD’nin kömür tüketimi değişmeyecek

Enerji Günlüğü - ABD’nin yurtiçi kömür talebi ve kömür ihracatı önümüzdeki 30 yıl içinde çok değişmeyerek sabit bir seyir izleyecek.

ABD Enerji Enformasyon Dairesi (EIA), 2018 Enerji Görünümü Raporu’na göre, ülkenin kömür talebi 2020 sonrasına kadar biraz düşse de uzun vadede sabit olarak kalacak. ABD’nin yurtiçi kömür talebi ve kömür ihracatı önümüzdeki 30 yıl içinde yılda ortalama 750 milyon ton (MMst) olacak. Bu da 2008 yılındaki 1.2 milyar ton olan en üst düzeyden oldukça düşük bir miktar. 

ABD’nin yurtiçi kömür talebi ve kömür ihracatında en belirleyici etken elektrik üretimi. Kömürün elektrik üretimindeki payı geçen yıl yüzde 31 oldu ve bu payın 2050 yılında yüzde 22’ye düşmesi bekleniyor. 2017 yılı sonu itibariyle ABD’de kömür yakıtlı elektrik santrallerinin kapasitesi 260 bin MW. Önümüzdeki 3 yılda en az 25 MW’lık kömür yakıtlı santralin kapatılması bekleniyor. kömür yakıtlı elektrik üretim kapasitesinin 2018-2030 yılları arasında 65 gigawatt (GW) azalması bekleniyor. Tüm bunların üzerine herhangi bir kömür yakıtlı santralin kurulmayacak olmasına rağmen kömürden elektrik üretiminin sabit bir seyir izlemesi bekleniyor.

Enerji Günlüğü

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler