1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD’nin rüzgar elektriği üretimi azaldı

ABD’nin rüzgar elektriği üretimi azaldı

ABD'nin rüzgardan elektrik üretiminin 2023 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık %1 azalarak 430,24 milyar kilovat saate düşmesi bekleniyor.

ABD’nin rüzgar elektriği üretimi azaldı

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ABD'nin rüzgardan elektrik üretiminin, zorlu koşullar ve artan maliyetlerin kapasite artışını sınırlaması nedeniyle 20 yıldan uzun bir süredir ilk kez düşeceğini açıkladı.

EIA, Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunda, toplam rüzgar enerjisi üretiminin 2023 yılında yaklaşık %1 azalarak 430,24 milyar kilovat saate düşmesinin beklendiğini belirtti. 

RÜZGAR KURULU GÜCÜNDE ON YILIN EN YAVAŞ ARTIŞI

Toplam rüzgar enerjisi kurulu gücünün 2023 yılında, 2022'ye göre %6 artışla 149,4 gigawatt'a ulaşacağı tahmin edilirken, bunun son on yılın en yavaş kapasite artışı olduğu belirtildi.

UZMANLAR BU YIL TOPARLANMA BEKLİYOR

Uzmanlar 2023’ün ABD'de rüzgar projesi geliştirme için kesinlikle kötü bir yıl olduğunu, ancak yatırımcıların ABD Başkanı Joe Biden'ın Enflasyon Azaltma Yasası'ndan yararlanmasıyla rüzgar enerjisinin bu yıl biraz toparlanacağını öngörüyorlar.

DOĞAL GAZDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ %6 ARTTI

Veriler, ABD elektrik üretiminin en büyük kaynağı olan doğal gazdan elde edilen enerjinin 2023 yılında bir yıl öncesine göre %6 artışla tahmini 1.684,1 kWh'ye ulaştığını gösteriyor.

Öte yandan EIA, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin 2023 yılında %1'den daha az büyümesinin beklendiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler