1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`nin doğalgaz tüketimi azaldı

AB`nin doğalgaz tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - AB'nin doğalgaz tüketimi 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11.2 azaldı.Avrupa Doğal Gaz Birliği Eurogas dün bir açıklama...

AB`nin doğalgaz tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - AB'nin doğalgaz tüketimi 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11.2 azaldı.

Avrupa Doğal Gaz Birliği Eurogas dün bir açıklama yaparak, Avrupa Birliği’nin doğalgaz talebinin geçen yıl ılık hava, düşen kömür fiyatları ve Avrupa ekonomisinde yaşanan zorluklar nedeniyle yüzde 11,2 azalarak 409 milyar metreküpe gerilediğini ifade etti.

2014 yılında Hollanda ve Almanya en sıcak kışını yaşarken, Çek Cumhuriyeti de 50 yılın en sıcak kışını yaşamıştı. Bununla birlikte 2013 yılı kış ayı oldukça sert geçmişti.

Eurogas açıklamasında ayrıca, geçen yıl önemli oranda ucuzlayan kömür fiyatları ile düşük karbondioksit fiyatlarının da doğalgaz tüketimini azalttığını belirtti. Yine, kaygan ekonomik koşullar nedeniyle de Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerdeki sanayi tüketiminin azalmasının da bu tüketim düşüşünde etkili olduğu ifade edildi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) geçen yıl doğal gaz talebinin 2010 yılı seviyesinin altında seyredeceğini tahmin etmişti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler