1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB`nin Rus gazına bağımlılığı artacak

AB`nin Rus gazına bağımlılığı artacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya doğal gaz akışının düşme eğiliminde olması nedeniyle AB'nin Rus doğalgazına olan bağımlılığının...

AB`nin Rus gazına bağımlılığı artacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya doğal gaz akışının düşme eğiliminde olması nedeniyle AB'nin Rus doğalgazına olan bağımlılığının artacağı ifade edildi.

İtalya merkezli doğal gaz boru hattı işletmecisi Snam Rete Gas'ın CEO'su Carlo Malacarne, Avrupa'nın doğalgaz tedarikçileri olan Cezayir ve Libya'nın doğal gaz arzının siyasi istikrarsızlık, yetersiz yatırım nedeniyle gelecek 2-3 yılda azalabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle AB'nin Rus doğalgazına olan bağımlılığının artabileceğini ifade etti.

Kuzey Afrika'nın Avrupa'nın ikinci büyük doğal gaz tedarikçisi olduğunu, Avrupa'nın gaz ihtiyacının yüzde 10'unu karşıladığını belirten Malacarne, "Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya gaz ithalatının düşmesi oldukça güçlü bir olasılık. Kuzey Afrika yatırım çekmekte problem yaşıyor. Bu, Avrupa'nın Rus gazına bağımlılığının yüksek kalmaya devam edeceği anlamına geliyor" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler