1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Açıkdeniz rüzgar santrallerinin maliyetleri düşecek

Açıkdeniz rüzgar santrallerinin maliyetleri düşecek

Enerji Günlüğü - Açıkdeniz rüzgar santrallerinde bir saatte üretilen elektriğin 80 Euro'nun altında bir fiyata malolabileceği ifade edildi. Adwen,...

Açıkdeniz rüzgar santrallerinin maliyetleri düşecek

Enerji Günlüğü - Açıkdeniz rüzgar santrallerinde bir saatte üretilen elektriğin 80 Euro'nun altında bir fiyata malolabileceği ifade edildi. 

Adwen, EDPR, Eneco, E.ON, GE, Iberdrola, MHI Vestas, RWE, Siemens, Statoil and Vattenfall şirketleri ortak bir açıklama yaparak, 2025 yılına kadar açıkdeniz rüzgar santrallerinde elektrik üretim maliyetlerinin şebekeye bağlanma da dahil olmak üzere megavatsaat başına 80 Euro'nun altına düşebileceğini duyurdu. 

Sektörün on yıl içinde tamamen rekabetçi bir konuma geleceği belirtilen açıklamada, Avrupa'nın enerji güvenliği ve karbosuzlaştırma hedeflerine ulaşmada sektördeki maliyet azaltımının önemine değinildi.

Şirketler aynı zamanda maliyet düşüşlerinin ancak Avrupa'daki istikrarlı ve uzun vadeli yeşil enerji piyasası ile mümkün olduğunu vurgulayarak, AB politikacılarından rekabetçi yasalar oluşturmak için birlikte çalışma çağrısında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler