1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Acwa Power`a uluslararası destek

Acwa Power`a uluslararası destek

Enerji Günlüğü - IFC ve Kore Kalkınma Bankası, Acwa Power'ın Kırıkkale’deki 1 milyar maliyetli Doğalgaz Santraline destek olacak.Dünya Bankası Grubu...

Acwa Power`a uluslararası destek

Enerji Günlüğü - IFC ve Kore Kalkınma Bankası, Acwa Power'ın Kırıkkale’deki 1 milyar maliyetli Doğalgaz Santraline destek olacak.

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Acwa Power International şirketine Kırıkkale’de kuracağı santral için 170 milyon dolar tutarında bir sendikasyon kredisi sağlıyor. Sendikasyon kredisinin 125 milyon dolarlık bir tutarı IFC tarafından, 45 milyon dolarlık bölümü ise Kore Kalkınma Bankası tarafından temin edilecek.

TESİS ANKARA KADAR BİR ŞEHRİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

950 milyon megawatt kapasiteli kombine çevirimli doğalgaz güç santrali projesinin toplam maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar olarak gerçekleşecek. Santralin Ankara büyüklüğünde bir şehrin enerji ihtiyacının yarısını karşılayacak bir kapasitede enerji üretmesi hedefleniyor.

Acwa Power International Başkan ve CEO’su Paddy Padmanathan, “Kırıkkale’deki santral projesi Türkiye’deki ilk enerji yatırımımız olacak ve yüksek bir kapasitede elektirik üretecek. Bu yatırımın gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinde oluşturmayı hedeflediğimiz geniş enerji yatırım portföyümüz için sağlam bir zemin teşkil edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Projeye sağlanan destek, aynı zamanda çok sayıda uluslararası banka ve yatırım kuruluşunun bir araya gelmesi açısından da önem taşıyor. IFC’nin sağladığı kredi dışında, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) projeye 250 milyon dolar tutarında bir sendikasyon kredisi ile destek oluyor.

IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Asya Bölgesi Altyapı Yatırımları Başkanı Wiebke Schloemer, “IFC, Türkiye’nin her geçen gün büyüyen enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik sürdürülebilir çözümleri desteklemeye devam ediyor. Bu gibi projeler, enerji sektöründe uluslararası kalkınma ve finans kuruluşları arasındaki işbirliğine olumlu bir örnek olmaları açısından önem taşıyor” dedi.

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye’de yaklaşık 50 yıldır özel sektörün kalkınmasını desteklemektedir. Türkiye,toplam yaklaşık 4,3 milyar dolarlık mevcut yatırım portföyü ile IFC’nin tüm küresel portföyü içerisinde en büyük ikinci ülke konumunda yer almaktadır. IFC, 2012-2015 Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde Türkiye’de özel sektöre toplam 2.8 milyar dolar tutarında destekte bulunmuştur. IFC’nin Türkiye’deki yatırım portföyünün yüzde 24’ini altyapı yatırımları oluşturmaktadır. IFC İstanbul ofisi, IFC'nin Washington'da yer alan merkezinden sonra dünyadaki en büyük ofisidir ve Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde bulunan 50'nin üzerinde ülkeye hizmet vermektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler