1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adana’da petrol aranacak 

Adana’da petrol aranacak 

Arar Petrol, Adana’nın Ceyhan ilçesinde petrol arayacak. Şirket bu amaçla 5 adet sondaj kuyusu açarak yılda 39 bin 621 ton petrol üretip depolamayı planlıyor.

Adana’da petrol aranacak 

Enerji Günlüğü - Adana’nın Ceyhan ilçesi sınırları içinde beş adet sondaj kuyusu açılarak yılda 39 bin 621 ton petrol üretilmesi planlanıyor.

Adana İli, Ceyhan İlçesi Mercimek Mahallesi mevkiinde açılacak olan AR/ARR/K/N35-C ruhsat numaralı 1 milyon 233 bin metrekarelik 1 adet lokasyon alanında Arar Petrol Anonim Şirketi tarafından petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 85 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden alınan arama ruhsatı ile ruhsat sahasında 5 adet petrol sondaj kuyusu açılarak günde 108,53 ton petrol çıkarılması ve 1530 m3 petrol depolanması hedefleniyor. Açılacak olan Mangit-1, Mangit-2, Mangit-3, Mangit-4 ve Mangit-5 kuyularında maksimum sondaj derinliğinin 1570 m olması öngörülüyor. Kuyularda ekonomik rezerve rastlanması durumunda petrolün çıkarılması ve depolanması faaliyetine geçilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler