1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Adani Hindistan’da 5 yılda 8 bin MW’lık GES kuracak

Adani Hindistan’da 5 yılda 8 bin MW’lık GES kuracak

Hint yenilenebilir enerji şirketi Adani Green Energy, gelecek 5 yılda 8 GW güneş enerjisi kurulumu için 6 milyar dolar yatırım yapacak.

Adani Hindistan’da 5 yılda 8 bin MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Hint yenilenebilir enerji şirketi Adani Green Energy, gelecek 5 yılda 8 GW güneş enerjisi kurulumu için 6 milyar dolar yatırım yapacak.

Hint Adani Group şirketlerinden yenilenebilir enerji şirketi Adani Green Energy (AGEL), Hindistan Kamu Yenilenebilir Ajansı’nın (SECI) düzenlediği ihaleyi kazandığını ve 6 milyar dolar büyüklüğünde bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Anlaşma kapsamında AGEL, 8 bin MW kapasiteli güneş enerjisi projesine ek olarak 2 bin MW kapasiteli güneş hücresi ve paneli üretimi gerçekleştirecek.

AGEL bu çerçevede 2022 yılına kadar 2 GW güneş enerjisi kapasitesi kurulumu gerçekleştirecek. Geri kalan 6 GW kapasite de 2 GW'lik parçalar halinde 2025 yılına kadar kurulacak. 

Projelerden birinin tek başına 2 bin MW kapasitede olduğunu belirten AGEL, imzalanan sözleşmenin doğrudan ve dolaylı olarak 400 bin kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti. 

Hindistan, 2022 yılına kadar 175 GW yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Mayıs sonu itibariyle yenilenebilir enerji kapasitesi 87,3 GW seviyesinde.

 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler