1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adıyaman’da elektrik üretim sahası için kamulaştırma

Adıyaman’da elektrik üretim sahası için kamulaştırma

Türkiye Petrolleri, Karakuş kuyuları sahasında elektrik üretimi planlıyor.Toplam 38.326 m²’lik alan için kamulaştırma süreci başlatıldı

Adıyaman’da elektrik üretim sahası için kamulaştırma

Enerji Günlüğü-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Adıyaman ili, Kahta ilçesi, Çaltılı köyünde bulunan ARİ/TPO/K/2645 hak sıra numaralı işletme ruhsat sahasında Karakuş kuyuları elektrik üretim sahası için kamulaştırma talebini duyurdu.

TPAO’nun 18.11.2025 tarihli başvurusuna göre, arazi sahiplerinin rayiç bedelin üzerinde talepte bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadı. Bu nedenle Kahta 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından acele el koyma kararı verilen 241 ada 2, 3, 4, 5 ve 6 numaralı parsellerin toplam 38.326,72 m²’lik kısmı için kamulaştırma işlemi başlatıldı.