1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AfDB’den Burkina Faso’ya 49 milyon Euro güneş kredisi

AfDB’den Burkina Faso’ya 49 milyon Euro güneş kredisi

Afrika Kalkınma Bankası, Burkina Faso’da toplam 208MW güneş enerjisi yatırımı için 49 milyon Euro tutarında kredi açacak.

AfDB’den Burkina Faso’ya 49 milyon Euro güneş kredisi

Enerji günlüğü - Afrika Kalkınma Bankası, Burkina Faso’da toplam 208MW güneş enerjisi yatırımı için 49 milyon Euro tutarında kredi açacak.

Afrika Kalkınma Bankası (AfDB), Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da, “Çölden Enerjiye Programı” kapsamında inşa edilecek olan toplam 208MW gücündeki Yeleen Projesi için, 49 milyon Euro tutarında kredi açacak.

Denize kıyısı olmayan Burkina Faso’da dört tesis olarak kurulacak Yeleen Projesi için daha önce 137 milyon Euro tahsis edilmişti. Yeleen Projesi, 52MW gücünde 4 adet tesisten oluşuyor ve Avrupa Birliği dışında Fransız Kalkınma Ajansı ile Burkina Faso devleti tarafından finanse edilen Solabel adlı kuruluş tarafından destekleniyor. 

Burkina Faso elektriğe erişim açısından en kötü durumdaki ülkelerden biri. Yeleen Projesi tamamlandığında, 30.000 hanede toplam 200.000 kişi elektrik kullanma imkanı bulacak. Tesis Burkina Faso’nun elektrik üretim kapasitesini de %15 oranında arttıracak. Bu da ülkenin fosil yakıtlara bağımlılığını önemli ölçüde azaltabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler