1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Afrika’nın enerji erişimi yenilenebilir kaynaklarla geliştirilecek

Afrika’nın enerji erişimi yenilenebilir kaynaklarla geliştirilecek

IRENA ve RES4Africa Vakfı, Afrika’nın sürdürülebilir kalkınması ve iklim hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması için işbirliği yapacaklar.

Afrika’nın enerji erişimi yenilenebilir kaynaklarla geliştirilecek

Enerji Günlüğü - IRENA ve RES4Africa Vakfı, Afrika’nın sürdürülebilir kalkınması ve iklim hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması için işbirliği yapacaklar.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) ve RES4Africa Vakfı, kıtanın sürdürülebilir kalkınması ve iklim hedefleri doğrultusunda Afrika'da yenilenebilir enerji geliştirme hızını artırmak için işbirliği yapacaklar. Roma'da 15 Temmuz 2019'da imzaladıkları "Niyet Anlaşması” ile taraflar, Afrika'da yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasını hızlandırmak için kamu-özel girişimlerini, bilgi oluşturma fırsatlarını, kapasite geliştirme programlarını ve stratejik diyalogları geliştirmek için birlikte çalışacaklar.

AFRİKALILARIN YARISINA YAKINININ HALA ELEKTRİK ERİŞİMİ YOK

Afrika kıtasında yaşayan nüfusun yaklaşık yarısı, yani 620 milyondan fazla Afrikalının hala elektriğe erişimi bulunmuyor. IRENA 2030 yılına kadar kıtanın enerji ihtiyacının dörtte birinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabileceğini düşünüyor. Ancak bunun için şimdiden harekete geçmek şart. Afrika Yenilenebilir Enerji Girişimi (AREI) 2030’a kadar kıtada 300 gigawatt yenilenebilir enerji kapasitesi geliştirmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler