1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Afyon'da Susuz Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Afyon'da Susuz Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar ili Susuz Belediyesi, seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için jeotermal kaynak arayacak.Afyonkarahisar...

Afyon'da Susuz Belediyesi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar ili Susuz Belediyesi, seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için jeotermal kaynak arayacak.

Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi, Susuz Kasabası sınırlarında bulunan ve Afyonkarahisar K25a4 paftasında yer alan AR: 328 ruhsat numaralı ve ER: 3303424 erişim numaralı toplam 17,65 hektarlık jeotermal kaynak alanında Y:291905,96 X:4296433,13 koordinatlarında Susuz Belediye Başkanlığı tarafından “Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması” yapılması planlanıyor.

Yaklaşık iki aylık sürede tamamlanması planlanan sondaj çalışmalarının maliyetinin 170.985 TL olması planlanıyor. Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak.

Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı ilk haline yakın şekilde düzenlemeler yapılarak terk edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler