1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afyonkarahisar’da LNG depolama ve satış tesisi kurulacak

Afyonkarahisar’da LNG depolama ve satış tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - LNG Gaz, Afyonkarahisar’da toplam kapasitesi 2250 metreküp olan LNG depolama ve satış tesisi kuracak. LNG Gaz Üretim Depolama ve...

Afyonkarahisar’da LNG depolama ve satış tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - LNG Gaz, Afyonkarahisar’da toplam kapasitesi 2250 metreküp olan LNG depolama ve satış tesisi kuracak. 

LNG Gaz Üretim Depolama ve Satış A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Merkez İlçesi, Susuz Mahallesi mevkiinde, Afyon Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş.’ ye ait tapuda 6 pafta, 3456 parsel numaralı 172.100,02 m2 saha içerisinde 34.600 m2’lik alanda “Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Depolama Tesisi ve Satış Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 93 milyon lira değerindeki proje kapsamında 18 adet sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depo tankının kurulması düşünülüyor. LNG depolama tanklarının toplam kapasitesi 2250 m3 olacak. 

Proje kapsamında ham madde olarak kullanılacak olan doğalgaz (boru gazı), 1900 metre uzaklıkta yer alan BOTAŞ RMS istasyonuna bağlantı yapılacak olan 1 adet boru ile temin edilecek. Tesise alınan doğalgaz yoğunlaştırılarak sıvı hale getirilecektir. Sıvılaştırılan doğalgaz, faz aşamalarına göre depolama tanklarında depolanacak ve satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler