1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ağrı'ya doğal gazı Aksa dağıtacak

Ağrı'ya doğal gazı Aksa dağıtacak

Enerji Günlüğü - Türk Lirası ile gerçekleştirilen ilk doğal gaz dağıtım ihalesini 4.460 kuruş/kWh bedelle Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. kazandı. Ağrı...

Ağrı'ya doğal gazı Aksa dağıtacak

Enerji Günlüğü - Türk Lirası ile gerçekleştirilen ilk doğal gaz dağıtım ihalesini 4.460 kuruş/kWh bedelle Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. kazandı. 

Ağrı il merkezi ve Doğubayazıt ilçesi için yapılan ihalede en düşük teklifi veren Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. 30 yıllığına lisans almaya hak kazandı. İhale sonucu Kurul tarafından onaylandığı takdirde lisanslama işlemleri tamamlanacak.

Ağrı il merkezi ve Doğubayazıt ilçesi için yapılan ihalede Aksa Doğal Gaz Dağıtım, Fernas İnşaat, Akmercan Turizm, Siirt Batman Doğal Gaz Dağıtım ve Alöz Mühendislik şirketleri yarıştı.

GERİYE DÖRT İL KALDI

Tunceli il merkezi için yapılacak ihale ise 28 Aralık Çarşamba tarihinde yine EPDK tarafından gerçekleştirilecek.

 

Ağrı ve Tunceli'de de doğal gaz dağıtımının başlamasıyla, gaz arzı sağlanmayan son 5 ilin 2’si de doğal gaza kavuşmuş olacak. Böylece 81 ilin 78’i doğal gaz kullanıyor hale gelecek.

 

EPDK önümüzdeki süreçte, Artvin, Şırnak ve Hakkari ihalelerini de tamamlayarak doğal gazın tüm illerde kullanılabilir hale gelmesini hedefliyor. 

Aksa’dan Ağrı ekonomisine 250 milyon TL’lik “gaz”

AĞRI'YA DOĞAL GAZI KİMİN DAĞITACAĞI BUGÜN BELLİ OLUYOR

Önceki ve Sonraki Haberler