1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ahenk Elektrik’ten Düzce’ye 8,5 MW’lık HES

Ahenk Elektrik’ten Düzce’ye 8,5 MW’lık HES

Enerji Günlüğü- Ahenk Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Düzce ili, Merkez ve Kaynaşlı ilçesi, Samandere, Şimşirdere ve Uğurdere üzerinde ‘‘Uğur...

Ahenk Elektrik’ten Düzce’ye 8,5 MW’lık HES

Enerji Günlüğü- Ahenk Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Düzce ili, Merkez ve Kaynaşlı ilçesi, Samandere, Şimşirdere ve Uğurdere üzerinde ‘‘Uğur 5 Regülatörü ve HES’in kurulması için izin çalışmaları başladı.

Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlatan firma, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) da lisansını almayı hedefliyor.

HES 8,5 MWm KURULU GÜCÜNDE OLACAK

3 akarsu üzerinde üç regülatör, çökeltim havuzu, iletim borusu, iletim tüneli ve iki santral binası olacak bir kompleks olacak Proje’nin toplam kurulu gücü, 8,51 MWm/8,24 MWe olarak belirlendi.

Proje kapsamında, Şimşir Reg. ve HES, Samandere Reg. ve HES ve Uğur Reg. ve HES Projeleri gerçekleştirilecek.

PROJE’NİN ÖZELLİKLERİ

Uğur-5 HES projesi Düzce il sınırları içerisinde, Merkez ve Kaynaşlı ilçesi’nde, Uğursuyu’nun yan kolları olan Şimşir Dere’nin 510.00 m - 410 m, Samandere’nin 610.00 m – 410.00 m ve Uğur Suyu’nun 410.00 m – 380.00 m kotları arasında bulunmakta.

Proje kapsamında Samandere Regülatörü ile taşınan sular 3.546 m uzunluğundaki iletim borusu ile Şimşir ve Samandere santral binasına taşınacak. Şimşir Regülatörü ile taşınan sular ise 695 m iletim borusu 1 ile, 490 m' lik iletim tüneline ve buradan da tekrar 2.585 m uzunluğundaki iletim borusu 2 ile taşınarak Şimşir ve Samandere HES' de üretim yapılacak. Uğur Regülatörü ile taşınan sular ise Samandere ve Şimşirdere'nin kuyruk suyu ile birleşerek 1.238 m uzunluğundaki iletim borusu taşınacak ve Uğur HES' te enerji üretilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler