1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akan Biyokütle Enerji Santrali lisansına ret

Akan Biyokütle Enerji Santrali lisansına ret

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) Akan Grup'un Konya'da kuracağı 1 MW'lik biyokütle enerji santrali için lisans talebini...

Akan Biyokütle Enerji Santrali lisansına ret

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) Akan Grup'un Konya'da kuracağı 1 MW'lik biyokütle enerji santrali için lisans talebini reddetti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı'nın 14 Mayıs 2014 tarihli ve 39385307-16906 sayılı Başkanlık Makamına müzekkeresi çerçevesinde; Akan Grup Enerji Üretim Ticaret Limited Şirketi’nin Konya'da kurulması planlanan 1,009 MWe kurulu gücündeki Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi projesi için yapılan üretim lisansı başvurusunun reddine karar verdi.

Red kararı, 15 Ağustos 2012 tarihli ve 3969-14 Kurul Kararı kapsamında belirtilen yükümlülüklerin süresi içerisinde yerine getirilmemesi olarak gösterildi.

Kurul kararına göre, Akan Grup Enerji Üretim Ticaret Limited Şirketi tarafından Kuruma sunulmuş olan 10 bin 520 TL tutarındaki teminatı da irat kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler