1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt bayileri Ankara`da buluşuyor

Akaryakıt bayileri Ankara`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Binlerce akaryakıt istasyon sahibinin ana dağıtıcılarla sözleşme yenileme döneminde sona yaklaşılırken, bayiler sorunlarını ve...

Akaryakıt bayileri Ankara`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Binlerce akaryakıt istasyon sahibinin ana dağıtıcılarla sözleşme yenileme döneminde sona yaklaşılırken, bayiler sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmek üzere Ankara'da buluşmaya hazırlanıyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), sektörünün sorunlarının görüşülmesi için bir istişare toplantısı düzenledi. Sendika tüm istasyon işletmecilerini, 27 Ağustos’ta Ankara Mariott Otel'de saat 13.00-17.00 arasında düzenlenen Akaryakıt Bayileri İstişare Toplantısı'na katılmaya çağırıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce bayinin katılması beklenen toplantıda, istasyon sahiplerinin ana dağıtıcılarla yapacakları sözleşmelerde dikkat etmeleri gereken noktalar ele alınacak.

Bayiler, istişare toplantısında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sektöre yönelik hazırlanan Kurul Kararı Taslağı konusundaki görüşlerini dile getirme ve konuyu tartışma imkanı da bulacak.

PÜİS'in istişare toplantısında gündeme gelecek en önemli konulardan biri de maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan satışların yasaklanması meselesi. Bunu sorun olarak gören bazı sektör temsilcileri ve istasyon sahiplerinin, bir nevi taban fiyat uygulanmasıyla sorunun çözülebileceği yönünde görüşler dile getirdikleri biliniyor.

Mevzuatın, istasyon sahiplerinin durumunu iyileştirecek şekilde yeniden yapılandırılması yönündeki görüş ve önerilerin de PÜİS toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

İstasyon sahiplerinin en çok yakındıkları konulardan biri de, işletmelere verilen idari para cezaları. İstişare toplantısında, istasyonlara verilen cezaların affı veya tecili yönünde çeşitli önerilerin dile getirilmesi de beklentiler arasında.

EPDK’nın 10 numaralı yağ ve jet yakıtı sorunlarının çözümünde yürüttüğü çalışmaları, ÖTV’siz yakıtlarda da devreye sokması talebi de PÜİS üyelerinin tartışma gündemindeki bir başka madde.

Ulaştırma Bakanlığı’nın akaryakın bayilerini ilgilendiren uygulamalarıyla son dönemde kilometre tahdidinde oluşan olumsuzlukların görüşülmesi de beklentiler arasında.

Otomasyon sisteminde yaşanan sorunlar ve bu sistemin bayilere yüklediği maliyetlerin kaldırılması ya da en azından düşürülmesi yönündeki öneriler de istişare toplantısının konu başlıkları arasında yer alıyor.

Tarım Satış Kredi Kooperatifleri'nin gerçekleştirdiği akaryakıt satışlarının bayileri olumsuz etkilemesi ile hafta sonu çalışma ruhsatı ve LPG sorumlu müdür uygulamasının getirdiği ilave yükümlülüklerin azaltılması taleplerinin de PÜİS üyelerince gündeme getirilmesi bekleniyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler