1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt bayileri için ortak satın alma modeli

Akaryakıt bayileri için ortak satın alma modeli

Enerji Günlüğü - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası EPGİS, ortak satın alma yoluyla binden fazla üye istasyona, akaryakıt dışı...

Akaryakıt bayileri için ortak satın alma modeli

Enerji Günlüğü - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası EPGİS, ortak satın alma yoluyla binden fazla üye istasyona, akaryakıt dışı ürün tedarikinde yüzde 35’e varan oranlarda indirim sağlıyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), binden fazla üye istasyonun esas faaliyet konusu olan petrol ve türevleri dışındaki ürün, ekipman ve hizmet tedariklerinde fiyat indirimi getirecek bir çalışma başlattı. EPGİS üyesi bayiler, gerek istasyonlarındaki marketlerde satılan ürünleri ve sarf malzemelerini, gerekse ana dağıtıcılardan alınması zorunda olanlar hariç tüm yan ürün, hizmet ve çözümleri daha düşük maliyetlerle tedarik edebiliyor.

ORTAK SATIN ALMA KOMİTESİ

İstasyonların ortak alım tedarik süreci, EPGİS bünyesinde kurulan bir komite eliyle yürütülüyor. EPGİS üyesi istasyoncular, ortak satın alma modeliyle pek çok üründe en az yüzde 10-15 indirimli alım yapabilirken, kimi ürünlerde yüzde 35’e varan oranlarda fiyat avantajı sağlayabiliyor. İndirimli tedarik kapsamında gıda ve içecek grubu ürünleri ile yedek parçalar, yıkama makinaları, teknik destek malzemeleri, yazılımlar, araçlar için performans artırıcı ürünler de yer alıyor. 

AKTAŞ: BU MODEL BÜYÜYECEK

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, faaliyete geçer geçmez istasyoncuların canını yakan bazı sorunlara çözümler geliştirmeye başladıklarını söyledi. EPGİS Uzlaştırma Komitesi’nin ana dağıtıcı ve istasyoncu arasındaki 5’e yakın anlaşmazlığı giderdiğini anlatan Aktaş, ortak satın alma sisteminin ise sıradan bir model olmadığını ifade ederek “Bu model kendisini geliştirerek büyüyecek. Önümüzdeki dönemde bu model sayesinde istasyon işletmecilerinin bambaşka avantajlar kazanacağını düşünüyoruz. Üye istasyonlardan gelecek geri dönüşler Ortak Satın Alma Komitemiz tarafından incelenerek, kimi öneriler hayata geçirecektir” dedi. 

İNDİRİMLE BİREYSEL EMEKLİLİK

EPGİS’in ortak satın alma sistemi Üreticiler, satıcılar veya aracılardan sağlanan maliyet avantajının bir kısmı doğrudan istasyoncuların satın alma fiyatına yansıtılarak indirim yapılıyor. İndirimin bir kısmı ise üye istasyonların bildirdiği bireysel emeklilik sigortası (BES) hesaplarına aktarılıyor. BES hesabı olmayan üyeler için, EPGİS'in anlaşacağı bir sigorta firması nezdinde BES hesapları açılacak ve söz konusu tutarlar bu hesaplara yatırılacak. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler