1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt dışı petrol ürünlerinin teslimine EPDK izni

Akaryakıt dışı petrol ürünlerinin teslimine EPDK izni

Enerji Günlüğü - Sanayiciler ve ithalatçı firmalar, akaryakıt haricindeki petrol ürünlerini EPDK izni olmadan üçüncü kişilere teslim edemeyecek.Enerji...

Akaryakıt dışı petrol ürünlerinin teslimine EPDK izni

Enerji Günlüğü - Sanayiciler ve ithalatçı firmalar, akaryakıt haricindeki petrol ürünlerini EPDK izni olmadan üçüncü kişilere teslim edemeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sanayiciler ve ithalatçı firmalara ilişkin akaryakıt harici petrol ürünleri tebliği hakkında bazı değişiklikler yaptı. Buna göre sanayiciler üretim amacıyla, ithalatçılar ise üreticiler adına yurt içi ve yurt dışın kaynaklardan temin ettikleri akaryakıt haricinde kalan petrol ürünlerini Kurumdan izin almaksızın üçüncü kişilere teslim edemeyecek ve bu maddeler üçüncü kişilerce teslim alınamayacak.

Ayrıca akaryakıt teminine ilişkin Kuruma sunulan belgelerde uyumsuzluk bulunması ya da başvurunun ayrıntılı incelenmesine ihtiyaç duyulması halinde, başvuru sahibinden ek bilgi ve belge istenilebilecek. İnceleme ve değerlendirme işlemlerinde ilgili ve diğer mevzuata aykırılık tespiti veya bu konuda kuvvetli şüphe oluşması halinde, durum Denetim Dairesi Başkanlığı veya yetkili idarelere bildirilecek. Kurumca ön araştırma veya soruşturma açılması halinde ise soruşturma süresince muhataba uygunluk yazısı verilmemesi tedbiri Denetim Dairesi Başkanlığının teklifi doğrultusunda Başkanlık Olur’u ile alınabilecek.

Diğer yandan Madeni yağ lisansı sona erdirilen veya iptal edilen firmaların yürürlükte olan uygunluk yazılarının kullanılmayan kısmı Daire tarafından iptal edilecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler