1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtçılardan Ankara çıkarması!

Akaryakıtçılardan Ankara çıkarması!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt bayileri, EPDK'yı yaptığı müdahalelerle piyasanın sağlıklı işleyişiniengellemekle suçladı. Kaçak akaryakıt satışının...

Akaryakıtçılardan Ankara çıkarması!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt bayileri, EPDK'yı yaptığı müdahalelerle piyasanın sağlıklı işleyişiniengellemekle suçladı. Kaçak akaryakıt satışının önüne geçilemediği de vurgulandı.

Son dönemdeki tavan fiyat uygulaması ve kâr payına getirilen kısıtlama gibi uygulamalardan büyük rahatsızlık duyan akaryakıt dağıtım sektörü oyuncuları, bugün Ankara'da geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geldi.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) ile Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) tarafından ortaklaşa düzenlenen Ulusal Bayi Toplantısı Ankara Sheraton Otel'de yapılıyor.

Bayilerin yoğun bir katılım gösterdiği toplantıda, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ile PÜİS Başkanı Muhsin Alkan birer konuşma yaptılar.

EPDK MÜDAHALESİ PİYASAYI TIKADI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uygulamalarına yönelik eleştiriler dikkat çekti. EPDK'nın, Kanun'un 10'uncu maddesini göstererek piyasayı düzenlediğini ifade ettiğine işaret edilen konuşmalarda, "Sizin bize işaret ettiğiniz gibi biz de size Kanun'un 1'inci maddesini işaret ediyor ve piyasaların müdahaleler nedeniyle artık sağlıklı işleyemediğini buradan bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.

MUHSİN ALKAN: KAÇAĞIN ADI REKABET OLDU

PÜİS Bakanı Muhsin Alkan, akaryakıt bayileri olmasa, yollarda hizmetlerin duracağını ifade ederek, bayilerin haklı ekmek davası içinde olduğunu söyledi. Akaryakıt kaçakçılığının yaygın şekilde devam ettiğini ileri süren Alkan, bunun bazı istasyonlardaki fiyat tabelalarından da anlaşılabileceğinin altını çizdi. Alkan, "Rafineri fiyatının altında fiyat olur mu? Kaçağın adı rekabet oldu" diye konuştu. Alkan, sorunlar çözülmezse pek çok bayinin istasyonunu kapatmak zorunda kalacağını da dile getirdi. 

UCUZ AKARYAKIT İÇİN VERGİ DÜŞMELİ

Toplantıda, dağıtım ve bayi kâr payı üzerinde baskı uygulamakla akaryakıt fiyatlarının ucuzlayamayacağı görüşü dile getirildi. Her türlü müdahaleye rağmen hala dünyanın en pahalı akaryakıtının Türkiye'de olmasının da bunu net şekilde ortaya koyduğunu ifade eden akaryakıt bayilerinin motorin ve benzinde kalıcı fiyat düşüşü için önerisi ise vergi indirimi.

Önceki ve Sonraki Haberler