Enerji Günlüğü - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıt zammına ilişkin, “Tüpraş listesi çıkmış ve de yayınlanmış olmasına rağmen beklenen motorin zammının gerçekleşmediğini görüyoruz. Yapılacak açıklamayı bekleyeceğiz” notunu yayınladı.
Akaryakıt fiyatlarındaki artış, enflasyon oranı üzerinde de etkili oluyor ve dezenflasyon sürecinde geçtiğimiz yıllarda kullanılan eşel mobil sisteminin yeniden devreye alınması ihtimali konuşuluyordu. Eşel mobil sistemi devreye alınarak zamdan vazgeçilmesi ya da oranın aşağı çekilmesi üzerinde duruluyor.
Ayrıca Hazine Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Jeopolitik gelişmeler kaynaklı artan petrol fiyatlarının enflasyon etkisini sınırlandırmak üzere çalışıyoruz” açıklamasını yapmıştı.





