1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Akdeniz Üniversitesi’nden Mimsan’a çevre hizmet ödülü

Akdeniz Üniversitesi’nden Mimsan’a çevre hizmet ödülü

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin “Çevre Hizmet Ödülü” bu yıl biyokütle yatırımları sahibi Mimsan’a verildi.

Akdeniz Üniversitesi’nden Mimsan’a çevre hizmet ödülü

Enerji Günlüğü - Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin “Çevre Hizmet Ödülü” bu yıl biyokütle yatırımları sahibi Mimsan’a verildi.

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Atıktan enerji konusunda geliştirdiği yerli teknoloji ile bir ilki gerçekleştiren Mimsan Grup, “Belediye Şehir Çöplerinden Enerji Santrali Projesi” ile Türkiye ölçeğinde Çevre Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. 

ÇÖP VE ATIKLARDAN KURTULMANIN YOLU ENERJİYE ÇEVİRMEK

Gerçekleştirilen törende ödülü kuruluş adına alan Mimsan Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer İlhan Yiğit, Merkez tarafından düzenlenen “Sıfır Atık” panelinde, alternatif enerji kaynaklarının Türkiye ekonomisine katkısını anlattı. Türkiye’nin atıktan enerji alanında 5 milyar dolarlık enerji potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Hacer İlhan Yiğit, bu potansiyelin hayata geçmesi için 2020’de sona erecek olan YEKDEM desteğinin sürmesinin şart olduğunu vurguladı. Hacer İlhan Yiğit, YEKDEM desteğinin sürmesinin çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturan atıkların bertaraf edilmesi açısından da büyük önem taşıdığını belirtti. 

Antalya’da özellikle sera atıklarının yakıldıkları veya olduğu gibi doğaya bırakıldıkları için çevre açısından büyük risk oluşturduğuna dikkat çeken Hacer İlhan Yiğit, “Bu atıklar yerel yönetimlerin desteğiyle organize edilerek optimum ölçekteki tesislerde enerjiye dönüştürülebilir. Kurulacak tesis, sera atığı toplama hub’ları üzerinden beslenebilir. Böylece ciddi anlamda çevresel sorun teşkil eden atıklar, yatırımcının ihtiyacı olan enerji kaynağına dönüşmüş olur” diye konuştu. 

ARITMA ÇAMURU DA ENERJİYE ÇEVRİLEBİLİR

Mimsan Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer İlhan Yiğit, şehir çöplerinin yanında, arıtma çamuru ile de enerji üretmenin mümkün olduğuna dikkat çekti. Hacer İlhan Yiğit, “Arıtma çamurundan elektrik üreten tesisinin atık ısısıyla yakıt kurutulabilir. Bu konsepte sahip bir kojenerasyon sistemi gerek atık bertarafı, gerekse enerji üretimi açısından en verimli çözümdür. Arıtma çamuru kullanan küçük çaplı bir projeyle 1,5 ila 1,8 MWe gücünde tesis kurmak mümkündür” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler