1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen Elazığ GES üretimde

Akfen Elazığ GES üretimde

Enerji Günlüğü - Elazığ’da kurulan Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES elektrik üretimine başladı. Akfen Holding’in...

Akfen Elazığ GES üretimde

Enerji Günlüğü - Elazığ’da kurulan Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES elektrik üretimine başladı. 

Akfen Holding’in iştiraki Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ tarafından Elazığ’da yatırımı yapılan Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerjisi santrali Solentegre GES üretime geçti. 8 MW kurulu güce sahip santralin geçici kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 14 Ekim’de yapıldı. Santralin, yaklaşık 10 bin hanenin enerji ihtiyacını  karşılayabileceği hesaplanıyor. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, Elazığ’daki GES’in lisansında 49 yıllık işletme süresi bulunduğunu belirtti. Diğer projelerin yatırımlarını da tamamlayarak Türkiye’nin en büyük lisanslı güneş enerjisi yatırımcılarından biri olacaklarını anlatan Tezkan, “Hedefimiz, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı çeşitlendirerek dengeli bir portföy oluşturmak. Büyüme stratejimizi gerçekleştirme amacıyla bu yıl içinde EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladık. Ortaklık kapsamında yapacağımız yeni yatırımlar ile şirketimizin 219 MW olan mevcut yenilenebilir enerji üretim kapasitesini 1000 MW’a yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ’nin halen 204,1 MW’ı faaliyette 24,1 MW’ı inşaat aşamasında; 10,0 MW’ı geliştirme aşamasında olmak üzere toplam 238,2 MW kurulu güce sahip 14 adet HES projesi yer alıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler