1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akıllı sayaçlar, elektrik kesilse de aklını yitirmeyecek

Akıllı sayaçlar, elektrik kesilse de aklını yitirmeyecek

Enerji Günlüğü - Otomatik sayaçlar, elektrik kesintileri halinde de ön kapağı ile klemens kapaklarının açıldığını kaydedecek özelliklere sahip olacak....

Akıllı sayaçlar, elektrik kesilse de aklını yitirmeyecek

Enerji Günlüğü - Otomatik sayaçlar, elektrik kesintileri halinde de ön kapağı ile klemens kapaklarının açıldığını kaydedecek özelliklere sahip olacak. Sayaçlar mıknatıs müdahalelerini de her şart altında kaydedecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, dağıtım şirketlerince Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) kapsamında kurulacak sayaçların haberleşme donanımlarıyla ilgili bir değişiklik yaptı. Dağıtım Şirketlerince Kurulacak OSOS Kapsamına Dahil Edilecek Sayaçların, Haberleşme Donanımının ve İlave Teçhizat ve Altyapının Asgari Teknik Özellikleri'nin 1.4 ve 1.5 maddeleri yeniden düzenlendi.

MIKNATIS MÜDAHALESİ SAYISI KAYIT ALTINDA
Söz konusu metindeki 1.4 maddenin yeni hali şöyle:
"1.4. 01.01.2013 tarihinden itibaren dağıtım şirketinin OSOS sistemine dahil olacak sayaçlar, enerji kesik olsa dahi, ön kapak ve klemens kapağı açılma müdahelelerini kaydedebilen ve bu bilgilerin haberleşme donanımı üzerinden okunmasına imkan sağlayan özellikte olmalıdır (Ayrıca manyetik alan -mıknatıs- müdahalesi sayısı ve başlama / bitiş tarih ve saatleri konusunda son 10 kayıt sağlanmalıdır. Ancak buna ilişkin gerekli teknik çalışmaların ve teknik dokümanların tamamlanmasını müteakip en geç bir sene sonra geçerli olmak üzere OSOS sistemine dahil edilecek sayaçlar bu manyetik alan müdahalesi kayıtlarını vermek zorundadır.).

15 DAKİKADA BİR YÜK PROFİLİ VERME ŞARTI
EPDK'nın kararına göre söz konusu metnin 1.5 maddesinin son hali de şöyle:
"1.5. Sayaçlar yük profili verme özelliğini haiz olmalı, yük profili 15, 30, 60‘ar dakikalık periyotlar kapsamında yapabilmeli, yük profili ölçüm periyotları uzaktan ayarlanabilir olmalıdır. 01.07.2013 tarihinden itibaren dağıtım şirketinin OSOS sistemine dahil olacak sayaçlar her 15 dakikalık ölçümleri içeren yük profillerini hafızasında en az 90 gün süre ile saklayabilmelidir."

TEİAŞ 2013 sistem kullanım ve işletim tarifeleri belli oldu. TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler