1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Akıllı şehirler dönüşümü ele alınacak

Akıllı şehirler dönüşümü ele alınacak

Enerji Günlüğü -  Giderek artan şehir nüfusu bir taraftan güvenlik, ulaşım, trafik, park gibi sorunlara Türkiye'de çözüm olacak akıllı şehirler...

Akıllı şehirler dönüşümü ele alınacak

Enerji Günlüğü -  Giderek artan şehir nüfusu bir taraftan güvenlik, ulaşım, trafik, park gibi sorunlara Türkiye'de çözüm olacak akıllı şehirler dönüşümü tartışılacak. 

Kamu Teknoloji Platformu tarafından 4-5 Mayıs tarihlerinde Rixos Grand Ankara’da gerçekleşecek Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nda teknoloji ile entegre, çevre dostu, sürdürebilir akıllı şehir uygulamaları, geleceğin ulaşım, enerji, güvenlik modelleri ve şehirler için yaşam kalitesini yükseltecek en iyi fikirlerin nasıl hayata geçirilebileceği tartışılacak.

Kamu kurumlarının üst düzey yöneticilerinin yanı sıra ve özel sektör temsilcilerini de buluşturacak Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, alanında uzman birçok yerli ve yabancı konuşmacıya ev sahipliği yapacak.

BELEDİYELER BULUŞMASI

Türkiye ve dünyadaki akıllı şehirler gündemini tartışılacağı Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, belediye başkanlarının bulaşmasına da ev sahipliği yapacak. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Elazığ Belediyesi Başkanı Mücahit Yanılmaz ‘Türkiye’de Akıllı Şehirlere Dönüşüm ve Başarı Hikayeleri’ panelinde bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak.

ROL MODEL AMSTERDAM

Amsterdam Smart City projesinin Düşük Karbon ve Bağlantılı Şehir Planlama alanında Kıdemli Strateji Danışmanı Frans Anton Vermast, Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na onur konuğu olarak katılacak. 10 yıla yaklaşan Amsterdam Smart City Projesi’ndeki tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak olan Vermast, şehirlerin daha yaşanılabilir hale getirilmesinde yeni uygulama ve hizmet fırsatlarından bahsedecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler