1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akiş Enerji'den yüzde 20 eğimli yamaca GES

Akiş Enerji'den yüzde 20 eğimli yamaca GES

Enerji Günlüğü - As İnşaat’ın Niğde’nin Bor ilçesindeki 1 MW’lik güneş santrali, yüzde 20 eğim ve tümüyle kayalık zorlu arazi şartlarına...

Akiş Enerji'den yüzde 20 eğimli yamaca GES

Enerji Günlüğü - As İnşaat’ın Niğde’nin Bor ilçesindeki 1 MW’lik güneş santrali, yüzde 20 eğim ve tümüyle kayalık zorlu arazi şartlarına rağmen yüklenici firma Akiş Enerji tarafından iki ay içinde tamamlandı. 

Lisanssız elektrik üretim tesislerine uygulanan sistem kullanım bedelinin 2018 yılbaşından itibaren artacağının açıklanmasıyla faaliyetlerini hızlandıran yatırımcılar, lisanssız GES’leri tamamlamaya devam ediyor. Akiş Grup, yapımını üstlendiği As İnşaat’a ait Niğde’nin Bor ilçesi yakınlarındaki 1 MW’lik lisanssız güneş santralinin kurulumunu tamamladı. 

Güneş ve rüzgar enerjisi alanında kurulum hizmetleri sunan Akiş Enerji yetkilileri, yüzde 20’lik bir eğime sahip ve tamamen kayalardan oluşan arazideki zorlu şartlara rağmen As Enerji GES’i iki aylık bir süre içerisinde tamamlamayı başardıklarını vurguladı. Akiş Enerji Genel Müdürü Berk Eyilik, “Zorlu kayalık arazide adeta bir çatı projesi kurulumu yapar gibi hareket ettik ve böylece sektördeki etkinliğimizi ve yeteneklerimizi ortaya koymuş olduk” dedi. 

As Enerji Bor GES’in kurulumunda beton bloklara çakma konstrüksiyon kullanıldı. As Enerji Bor GES’te yıllık yaklaşık 2 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler