1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akkaşoğlu Grup yerli solar panel üretecek

Akkaşoğlu Grup yerli solar panel üretecek

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Akkaşoğlu Grup, yerli solar panel üretmeye hazırlanıyor. Akkaşoğlu Grup Yönetim Kurulu...

Akkaşoğlu Grup yerli solar panel üretecek

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Akkaşoğlu Grup, yerli solar panel üretmeye hazırlanıyor. 

Akkaşoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Akkaş Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada Akkaşoğlu Grup Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, solar panel üretim tesisi kuracaklarını söyledi. Akkaş, “2018 yılının ortalarına doğru faaliyete geçirmeyi planladığımız fabrikanın yıllık üretim kapasitesini ilk aşamada 60+60+60 = 180 MW olarak planlıyoruz. Ancak fabrikamızı, üretim kapasitesini ileride yapacağımız iş birlikleriyle artırabilecek ve genişletebilecek şekilde dizayn ediyoruz” dedi. 

EKİPMANIN BİR KISMI HAZIR

Kurulum çalışmaları kapsamında çeşitli firmalarla görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Tevfik Akkaş, fabrikada kullanılacak farklı birkaç makinayı temin ettiklerini söyledi. Akkaş, Full Otomasyon sistemine sahip cihazların tekliflerini ise hala değerlendirmekte olduklarını kaydetti. 

TESİS ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE 

Fabrikada ilk aşamada idari kadro dahil toplamda 19 kişi istihdam edilecek. Üretim tesislerini birkaç farklı lokasyonda oluşturma kararı aldıklarını anlatan Akkaş, fabrikayı ilk etapta Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Teknokent’te üretime geçirmeyi planladıklarını söyledi. Üniversite’nin desteğiyle AR-GE çalışmaları yapmak için burayı tercih ettiklerini aktaran Akkaş, olası iş birlikleri çerçevesinde ileride Antalya ve Muğla’da da üretim noktaları oluşturmayı planladıklarını anlattı. 

ARGE ÇALIŞMALARI 

Özellikle üretimde yerli katkı konusuna önem verdiklerini kaydeden Tevfik Akkaş, “Farklı üniversitelerimizle iş birlikleri yaparak AR-GE departmanımızı bilgi yönünden zenginleştirmeye çalışıyoruz. Türk mühendislerimizle özgün ve daha gelişmiş ürünler imal etmeyi planlıyor ve bu sayede ülkemizde solar teknolojisinin gelişimine de katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Gizem ÇINAR 

 

Önceki ve Sonraki Haberler