1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS yılda 17 milyon ton karbon salımını engelleyecek

Akkuyu NGS yılda 17 milyon ton karbon salımını engelleyecek

Rosatom tarafından Mersin’de kurulmakta olan Akkuyu NGS’nin yılda 17 milyon ton karbondioksit salımını engelleyeceği kaydedildi.

Akkuyu NGS yılda 17 milyon ton karbon salımını engelleyecek

Enerji Günlüğü - Rosatom tarafından Mersin’de kurulmakta olan Akkuyu NGS’nin yılda 17 milyon ton karbondioksit salımını engelleyeceği kaydedildi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali kapsamında ‘Açık Kapı Günü’ etkinliği düzenlendi. Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte santral hakkında bilgi veren Akkuyu Nükleer A.Ş Yapı ve Üretim Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörü 2023 yılında devreye alınacak olan santralin yılda 17 milyon ton karbondioksit salımını engelleyeceğini açıkladı.

Nükleer güç santrallerinin, en temiz enerji kaynaklarından biri olduğunu vurgulayan Sezemin, “Nükleer enerji, şu anda dünyadaki en büyük ikinci düşük karbonlu enerji kaynağıdır. Nükleer enerjinin yoğun gelişimi, küresel ısınmayla mücadelenin araçlarından biri olarak kabul edilebilir. Akkuyu NGS, işletmesi süresince yılda yaklaşık 17 milyon ton karbondioksit emisyonunun salımını önleyecek” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler