1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de 3. reaktörün temeli atılacak

Akkuyu NGS’de 3. reaktörün temeli atılacak

Mersin’de inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’nin  3. reaktörünün temeli 10 Mart’ta atılacak.

Akkuyu NGS’de 3. reaktörün temeli atılacak

Enerji Günlüğü - Mersin’de inşası devam eden Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’nin  3. reaktörünün temeli 10 Mart’ta atılacak.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’de bu ay içinde 3. reaktör temeli atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelini, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ve Putin online olarak katılacakları program ile atacak" dedi. 

Mersin-Akkuyu’da Rus Rosotom’un inşa ettiği ve Türkiye’de inşa edilen ilk nükleer güç santrali unvanına sahip Akkuyu NGS’nin temeli 3 Nisan 2018’de atıldı. Tesisin, her biri 1200 MW'lık dört üniteden oluşması ve toplam üretim kapasitesinin 4800 MW olması planlanıyor. Akkuyu NGS Projesi, 12 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu Sahası’nda Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşma” kapsamında gerçekleştiriliyor. Akkuyu NGS inşaatı, dünyada nükleer sektörde “Build-Own-Operate (Yap-Sahip ol-İşlet) modeli ile gerçekleştirilen ilk proje özelliğini taşıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler