1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS`de iddialar ve yalanlamalar

Akkuyu NGS`de iddialar ve yalanlamalar

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin inşaat çalışmalarının durdurulduğu iddiaları yalanlandı.Rusya'nın resmi nükleer enerji...

Akkuyu NGS`de iddialar ve yalanlamalar

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin inşaat çalışmalarının durdurulduğu iddiaları yalanlandı.

Rusya'nın resmi nükleer enerji şirketi Rosatom’un üst düzey yetkililerinin Reuters’a Mersin’de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin inşaat çalışmalarının durdurulduğunu açıklamalarının ardından Projeye yakın olduğu belirtilen çeşitli Rus kaynaklar veTürkiye Enerji Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili tarafından yalanlandı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov da inşaat çalışmalarının durdurulmadığını açıklarken, projeye yakın olduğu belirtilen Rus kaynak ise RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali şirketi, çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Titov da TASS ajansına yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının durdurulmadığını belirtti. Titov, “Hiçbir şey durdurulmadı. Sahadaki çalışmalar plana göre ilerliyor. Projenin hayata geçirilmesi için müzakereler sürdürülüyor. Dahası, bugün Türkiye Enerji Bakanlığı ile büyük bir toplantı gerçekleştirdik. Hiçbir yetkili bize projenin durdurulmasından bahsetmedi” dedi.

Öte yandan CNN Türk’e konuşan Türkiye Enerji Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili Reuters’ta yer alan haberi kesin bir dille reddetti. Rus şirketinin proje için 3 milyar 500 milyon dolar harcama yaptığını belirten kaynak, projenin tek taraflı feshedilmesi halinde ciddi bir tazminat ödeneceğini de hatırlattı.

Sözleşmede tek taraflı fesih durumunda gündeme gelecek ağır şartlar olduğu gerekçesiyle Rosatom'un askıya alma yoluna gittiği de ifade ediliyor.

Hem Rosatom, hem de Akkuyu Nükleer AŞ konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Önceki ve Sonraki Haberler