1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin 2028’e kadar tamamlanması hedefleniyor

Akkuyu NGS’nin 2028’e kadar tamamlanması hedefleniyor

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu NGS’de dört reaktörü 2028’e kadar devreye almayı ve Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10’unu buradan karşılamayı hedeflediklerini açıkladı.

Akkuyu NGS’nin 2028’e kadar tamamlanması hedefleniyor

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu’da çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, bu yıl içinde ilk elektriği üretmek istediklerini söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen '6. Enerji ve İklim Forumu'nda gazetecilerin sorularına yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin’de yapım çalışmaları sürmekte olan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu’da çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, bu yıl içinde ilk elektriği üretmek istediklerini söyledi. Bakan Bayraktar, “Dört reaktörü 2028’e kadar devreye almak ve Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10’unu buradan karşılamayı hedefliyoruz” dedi. 

“YAPTIRIMLARI SAHAYA YANSITMADAN ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bununla birlikte çalışmalarda açık ve kapalı bazı yaptırımlar olduğunu belirten Bayraktar, “Onları sahaya yansıtmadan çözmeye çalışıyoruz. Dört reaktörü 2028’e kadar devreye almak ve Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10’unu buradan karşılamayı hedefliyoruz. Bunu yaptığımız takdirde yenilenebilir enerjinin önünü açmış olacağız. Türkiye’nin 30 yılda 20 bin megavatlık kurulu güce ihtiyacı var” dedi. 

SİNOP VE TRAKYA İÇİN DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci nükleer enerji santrali ile Rusya ve Güney Kore Cumhuriyeti’nin ilgilendiğini kaydeden Bayraktar, “Trakya’yı ağırlıklı olarak Çin’le konuşuyoruz, orada çok ciddi noktaya geldik. Sinop’la alakalı elbette ki Rusya ve Rosatom. Akkuyu’da ciddi tecrübemiz var, dolayısıyla bu tecrübeyi Sinop’a taşımak istiyoruz. Görüşmelerimiz iki tarafla devam ediyor” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler