1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa dağıtımda çağrı merkezini güçlendirdi

Aksa dağıtımda çağrı merkezini güçlendirdi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, elektrik dağıtım hizmeti sunduğu Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerindeki 3 milyon 500 bin kişiye hizmet edecek yeni çağrı...

Aksa dağıtımda çağrı merkezini güçlendirdi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, elektrik dağıtım hizmeti sunduğu Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerindeki 3 milyon 500 bin kişiye hizmet edecek yeni çağrı merkezini Trabzon’da açtı.

Aksa Enerji, hizmet kalitesi standartlarını yükseltmek ve müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla Trabzon’da yeni çağrı merkezini hayata geçirdi. İstanbul’daki çağrı merkezine ek olarak hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi ile, yedi gün 24 saat kesintisiz hizmet kalitesini artırıyor. Çağrı Merkezleri Hizmet Kalitesi Standartlarına İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında 45 saniyenin altında menü uzunluğuna sahip çağrı merkezi, kayıt yaptırıldığı takdirde engelli ve muhtarları tanıma sistemine de sahip.

Aksa yetkilileri, bu alanda iş ortakları Teleperformance Türkiye ile çalıştıklarını belirtti.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar ARSLAN, başlattıkları çağrı merkezi hizmetiyle istek ve taleplere daha hızlı cevap vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Arslan şöyle konuştu:

“Hedefimiz bölgemizdeki enerjiyi kaliteli ve kesintisiz olarak tüketicilere ulaştırmak için teknolojiye ve insana yapacağımız yatırımlarla, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarmak. Bu hedef ile tüm işe alımları, eğitim ve oryantasyon sürecini, teknolojik yatırımları ve hazırlıkları tamamlayarak 31 Ekim tarihi itibari ile çağrı merkezimizde çağrıları karşılamaya başladık. İstanbul’da faaliyet gösteren çağrı merkezimize ilave olarak Trabzon’da 80 yeni personel ile toplam 200 kişilik kadroyla hizmet kalitesini yükselttik.”

“Çağrı Merkezleri Hizmet Kalitesi Standartlarına İlişkin Usul Ve Esaslar” kapsamında yer alan tüm koşullar eksiksiz yerine getirildiği çağrı merkezinde santral menü uzunlukları 45 saniyenin altında olacak şekilde düzenlendi. Yaşar Arslan, şu ana kadar yapılan görüşmelerin Hizmet Kalitesi standartlarının çok üstünde gerçekleştiğini belirterek “Hizmete başladığımız günden itibaren hizmet kalitemizi ölçüyoruz. Kasım ayında gördük ki arayan müşterilerimiz Müşteri Temsilcisi ile görüşme tuşlaması sonrası ortalama 6 saniyede canlı müşteri temsilcisine aktarılıyor. Arayanlara yüzde 98 oranında hizmet sunulmuş ve arayanların yüzde 93 oranından fazlasına ise ilk 20 saniyede cevap verilmiştir” dedi.

GÜNLÜK 7 BİN ÇAĞRI

Aksa Çağrı Merkezinde mevsim itibariyle günlük ortalama 7 bin civarında çağrı girişi gerçekleşiyor. Yoğunluğun fazla olduğu kış aylarında tüketicilere kolaylık sağlayacak 444 9 186 nolu müşteri hizmetleri ve 186 hattından hizmet sunuluyor.

ENGELLİLERE ÖNCELİK

Aksa, çağrı merkezlerinde hızlı ve özenli hizmet verilmesi için müşteri tanıma hizmetini kullanıyor. Engelli ya da cihaza bağlı vatandaşların durumlarını Şirketlere bildirmesi halinde kayıtlı kullanıcılardan ve muhtarlardan gelen çağrılar santral tarafından otomatik olarak anlaşılıyor ve sistem tarafından santral anonsu okunmadan öncelikli olarak hizmet sunuluyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler