1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Jenaratör, U20 Dünya Kupası`na güç verecek

Aksa Jenaratör, U20 Dünya Kupası`na güç verecek

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası organizasyonunun yerel sponsoru...

Aksa Jenaratör, U20 Dünya Kupası`na güç verecek

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası organizasyonunun yerel sponsoru oldu. Aksa Jeneratör'ün turnuva süresince 7 şehirdeki statların enerji ihtiyacının karşılaşmasını öngören sözleşme, TFF 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten’le Aksa Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Necati Baykal arasında imzalandı.

Aksa Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Necati Baykal, imza töreninde yaptığı konuşmada FIFA U20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılmasından ve bu büyük organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Baykal, "Aksa Jeneratör, FIFA ile yapmış olduğu görüşmelerin ardından, Nisan ayında tüm statlarda hazırlıklarına başlamıştır. Turnuvada kullanılacak 25 bin kilovatlık enerji ihtiyacının tüm testlerini yaptık ve kullanıma hazır hale getirdik. Şebekeye bağlı kalmaksızın gerçekleştireceğimiz enerji üretiminin değeri yaklaşık 5 milyon dolardır" diye konuştu.

TFF Başkan Vekili Özerten, Türkiye'de düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı 3 ana başlık halinde değerlendirmek istediğini belirterek, "Enerji, Güç ve Destek... Biz FIFA U20 Dünya Kupası'nda enerjiyi Aksa'dan alıyoruz. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu destek turnuvanın selameti açısından iki anlamda önemli. Maçlar, 190'ın üzerinde ülke tarafından canlı olarak yayınlanacak. 500 milyonu aşkın seyirci televizyonlardan karşılaşmaları izleyecek. Ülke tanıtımı açısından önemli olan bu organizasyonda kesintinin olmaması gerekiyor. İkincisi ise, 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'ye gelmesinde, U20 Dünya Kupası'nın sorunsuz yapılabilmesi etkili olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler