1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Mardin Santrali kapasite artışına ÇED gerekli

Aksa Mardin Santrali kapasite artışına ÇED gerekli

Enerji Günlüğü -Aksa Mardin Santrali kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir kararı verildi.Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından...

Aksa Mardin Santrali kapasite artışına ÇED gerekli

Enerji Günlüğü -Aksa Mardin Santrali kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir kararı verildi.

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Mardin ili Kızıltepe ilçesi Havaalanı Karşısı, Kocalar Köyü yolu üzerinde işletilen dizel motorla çalışan 32,1 MW kurulu gücündeki Mobil Elektrik Santralin kapasitesi artırılarak 44,1 MW Kurulu gücüne çıkarılması ve işletilmesi projesi için Mardin Valiliği Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir kararı verdi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, "MARDİN ili KIZILTEPE, ilcesi Havaalanı Karşısı, Kocalar Köyü Yolu mevkiindeki AKSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan AKSA MARDİN SANTRALİ KAPASİTE ARTIŞ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince AKSA MARDİN SANTRALİ KAPASİTE ARTIŞ projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir' kararı verilmiştir." denildi.

Proje ile ilgili ÇED Süreci geçtiğimiz hafta başlamıştı.

AKSA MARDİN SANTRALİ KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler