1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa`dan 3. köprüye 10 MW`lik katkı

Aksa`dan 3. köprüye 10 MW`lik katkı

Enerji Günlüğü - Yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü’ndeki çalışmalarda ihtiyaç duyulan elektrik Aksa'nın kiralık mobil jeneratörleriyle karşılanıyor.Dünyanın...

Aksa`dan 3. köprüye 10 MW`lik katkı

Enerji Günlüğü - Yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü’ndeki çalışmalarda ihtiyaç duyulan elektrik Aksa'nın kiralık mobil jeneratörleriyle karşılanıyor.

Dünyanın sayılı yüksek mühendislik örneklerinden biri kabul edilen 3. Boğaz Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş boğaz geçiş köprüsü olacak. 3. Boğaz Köprüsü, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olma özelliğini de taşıyacak.

Birçok ilke imza atılan 3. Boğaz Köprüsü’nün hızla devam eden inşaatına, 400’den 1200 kVA’ya kadar enerji verebilen kiralık mobil jeneratörleriyle Aksa Jeneratör de katkı sunuyor. Halen işletmedeki 2. Bağaz Köprüsü'ne de (Fatih Sultan Mehmet) enerji desteği sağlayan Aksa Jeneratör, boğazın yeni köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne de 29 adet kiralık jeneratörle yaklaşık 10 MW‘lık güç veriyor.

Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez, benzinli ve dizel jeneratörlerle 1-3000 kVA arasında Türkiye’nin en büyük kiralık jeneratör filosuna sahip olduklarını belirtti. 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği vermenin kendileri açısından büyük önem taşıdığığını vurgulayan Dönmez "Avrupa ile Asya’yı üçüncü kez birbirine bağlayacak, dünyanın üzerinden raylı sistem geçen en uzun asma köprüsünün zorlu inşaatının tamamlanmasında bizim de katkımız olacak. Türkiye’nin 2023 hedeflerini biz de paylaşıyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak projelerden biri olan 3. Köprü’ye verdiğimiz destek bizi, Türkiye ile birlikte aydınlık bir geleceğe taşıyacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler