1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa`dan ulusal doğalgaz altyapısına hizmet

Aksa`dan ulusal doğalgaz altyapısına hizmet

Enerji Günlüğü - Aksa Doğal Gaz, 24 ili kapsayan 20 dağıtım bölgesindeki tüm verileri anlık olarak tek bir merkezde toplayan Sevkiyat Kontrol Merkezi'ni...

Aksa`dan ulusal doğalgaz altyapısına hizmet

Enerji Günlüğü - Aksa Doğal Gaz, 24 ili kapsayan 20 dağıtım bölgesindeki tüm verileri anlık olarak tek bir merkezde toplayan Sevkiyat Kontrol Merkezi'ni yeniledi.

Türkiye'de 20 dağıtım bölgesinde yer alan 24 ildeki 1.5 milyonu aşkın aboneye doğal gaz ulaştıran Aksa Doğal Gaz, teknoloji yatırımlarına da ağırlık veriyor.

Hizmet sunduğu bölgeler dikkate alındığında Türkiye'de coğrafi olarak en büyük dağıtım ağını yöneten Aksa Doğal Gaz, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği artırmak amacıyla Sevkiyat Kontrol Merkezi kurdu.

Aksa Doğal Gaz’ın dağıtım operasyonlarını yönettiği Sevkiyat Kontrol Merkezi, aynı zamanda ulusal iletim şebekesi operatörü BOTAŞ’ın Elektronik Bülten Tablosu’na da yüzde 100 oranında veri sağlıyor. Bu sayede Aksa Doğal Gaz, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğine ve serbest piyasa oluşumuna alt yapı oluşturarak katkıda bulunuyor.

EPDK HEYETİ SİSTEMLERİ İNCELEDİ

Kazancı Holding'in İstanbul Kavacık'daki yeni merkezinde bu yıl içerisinde yenilenen Sevkiyat Kontrol Merkezi, kamu ve özel sektörden de tam not aldı. EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi Grup Başkanları Gökhan Efe, Kenan Tamer, Hüseyin Daşdemir ve Enerji Uzmanları Hayati Irkıçatal ile Ömer Oran’dan oluşan heyet tarafından incelenen Aksa Doğal Gaz Sevkiyat Kontrol Merkezi, mevzuatın öngördüğü tüm yükümlülükleri başarıyla yerine getirmesiyle dikkat çekti.

EPDK heyetinin, Aksa Doğal Gaz’ın İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirdiği incelemelere, sektörün önde gelen kuruluşlarından UGETAM’ın Stratejik Planlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Hüseyin Bulundu da katıldı.

Aksa Doğal Gaz bünyesindeki dağıtım şirketlerinin gaz akış verilerini, üç saniyelik periyotlara kadar anlık izleyebilen Sevkiyat Kontrol Merkezi ile ilgili bilgiler alan EPDK heyetine, Aksa Doğal Gaz ve Elektrik Dağıtım Grubu CEO’su Yaşar Arslan, Aksa Doğal Gaz Grup Genel Müdürleri Alper Konyalı ve Yücel Yazıcı, Operasyon Müdürü Şinasi Gölbaşı ve Stratejik Planlama Müdürü Seçkin Odabaşı eşlik etti. Sevkiyat Kontrol Merkezi’ndeki teknik incelemeye ve ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısına GAZBİR Dernek Müdürü Cem Önal ve GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman da katıldılar.

HEDEF VERİMLİ, KALİTELİ DAĞITIM

Aksa Doğal Gaz ve Elektrik Dağıtım Grubu CEO’su Yaşar Arslan, Sevkiyat Kontrol Merkezi’nin mevzuatın öngördüğü veri akışını yüzde 100 oranında başarıyla sağlayabildiğini söyledi. Modern teknolojiyle kurulan sistemin, işletme faaliyetlerinin teknik emniyet ihtiyaçları için anlık veri ve iş emirleri üretebildiğine de dikkat çeken Arslan, sistemi Aksa Doğal Gaz müşterilerinin de kullanabildiğini söyledi.

VERİLERİ ANINDA FATULAŞTIRMAK

Sevkiyat Kontrol Merkezi’ne internet üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapan müşterilerin, anlık tüketimlerini izleyebildiğini belirten Yaşar Arslan, sistemin verileri otomatik faturaya dönüştürme özelliğine sahip olduğunu da kaydetti. Schneider Elektrik’in yazılımlarını kullanan, Aksa ve CELKO tarafından geliştirilen merkezin, dünyada işlevselliği en üst düzeyde olan gelişmiş sistemlerden biri olduğunu belirten Yaşar Arslan şöyle dedi:

“Aksa Doğal Gaz olarak 24 ili kapsayan 20 dağıtım bölgesinde 10 yılı aşkın bir süredir doğalgaz dağıtımını başarıyla gerçekleştiriyoruz. Grubumuz bünyesindeki Fırat ve Dicle elektrik dağıtım bölgelerindeki dokuz şehirde de elektrik dağıtım faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Aksa’nın enerji piyasasının tüm değer zincirlerinde sahip olduğu bu engin tecrübe, kaliteli ve verimli hizmet sunmamızın temelini oluşturuyor. Türkiye genelindeki altı şehirde elektrik ve doğal gaz dağıtımını birlikte yapıyoruz. Bu iki dağıtım hizmeti arasında teknolojiye dayanan sinerjik bir bağ kurarak, gelecekte faaliyetleri entegre etmeyi hedefliyoruz. Böylece Türkiye’de, enerjinin tüketicilere verimli, güvenli ve yüksek hizmet kalitesi ile sunumunda lider konumumuzu daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler