1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksaray`daki iki GES projesine ÇED gereksiz

Aksaray`daki iki GES projesine ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü - Sof Elektrik ve Fok Elektrik tarafından Aksaray'da yapılması planlanan toplam 5 MW'lık iki GES projesi için ÇED Gerekli Değildir kararı...

Aksaray`daki iki GES projesine ÇED gereksiz

Enerji Günlüğü - Sof Elektrik ve Fok Elektrik tarafından Aksaray'da yapılması planlanan toplam 5 MW'lık iki GES projesi için ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, iki ayrı güneş enerjisi projesi ile ilgili olarak AKSARAY Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin Aksaray Valiliği tarafından ÇED Gerekli Değildir kararı verildiğini duyurdu.

Sof Elektrik Enerji Üretim ve Dağıtım Tic. A.Ş. tarafından, ,Aksaray İli, Merkez İlçesi, Armutlu Köyü Mevkiinde toplam3,32 hektarlık alanda lisanssız, her biri 0,999 MWe kurulu gücünde SOF 1 GES (1,81 ha), SOF 2 GES (1,51 ha) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Fok Elektrik Enerji Üretim ve Dağıtım Tic. A.Ş. tarafından, ,Aksaray İli, Merkez İlçesi, Armutlu Köyü Mevkiinde lisanssız, her biri 0,999 MWe kurulu gücünde FOK 1 GES, FOK 2 GES ve FOK 3 GES kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

FOK ELEKTRİK'TEN AKSARAY'A 3 MW'LIK GES

SOF ELEKTRİK'TEN AKSARAY'A 2 MW'LIK GES

Önceki ve Sonraki Haberler