1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksoy: Türkiye’nin bir doğalgaz HUB`ı haline gelmesi gerekli

Aksoy: Türkiye’nin bir doğalgaz HUB`ı haline gelmesi gerekli

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Batu Aksoy, Türkiye’nin Kuzey Irak ve Doğu Akdeniz’deki kaynakları da kullanarak bir doğalgaz...

Aksoy: Türkiye’nin bir doğalgaz HUB`ı haline gelmesi gerekli

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Batu Aksoy, Türkiye’nin Kuzey Irak ve Doğu Akdeniz’deki kaynakları da kullanarak bir doğalgaz HUB'ı haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

6. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda (EIF 2013) konuşan Aksoy, Türkiye’nin önemli bir “doğalgaz hubı” olması için şunların gerektiğini kaydetti; “Politik istikrar, liberal piyasa yapısı, enerji ürünlerinde çeşitlilik, enerjinin varlığı yani likit piyasanın oluşması, depolama ve LNG terminallerinin varlığı, şeffaflık ve denge unsurlarının iyi çalışması.”

“DOĞALGAZIN PAYI DÜŞSE DE AĞIRLIĞINI KORUYACAK”

Aksoy, Türkiye’de 2016 yılında doğalgazın payının 2012’ye göre az da olsa düşeceğini belirterek, bu payın hidroelektrik santrallere (HES) kayacağını söyledi. Aksoy, 2021 yılında ise doğalgazın payının düşse de doğalgazın ağırlığını koruyacağını ifade etti.

“ENERJİ PİYASASINDA RİSKLERİN YÖNETİMİ AŞAMASINA GEÇİLİYOR”

Gelişen enerji piyasasında Türkiye’nin fiziksel dengelemeden şeffaflık noktasına geçtiğini kaydeden Aksoy, 3. evre olan piyasa yapıcılığına doğru yol alındığını ve bundan sonra enerji piyasasında risklerin yönetimi aşamasına geçilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler