1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aktaş Holding yeni tesisini açtı

Aktaş Holding yeni tesisini açtı

Enerji Günlüğü - Hava süspansiyon körüğünde dünyanın en büyük üreticilerinden Aktaş Holding'in, enerji ekipmanları da üreteceği Bursa OSB'de 30...

Aktaş Holding yeni tesisini açtı

Enerji Günlüğü - Hava süspansiyon körüğünde dünyanın en büyük üreticilerinden Aktaş Holding'in, enerji ekipmanları da üreteceği Bursa OSB'de 30 milyon TL yatırımla kurulan yeni üretim tesisleri açıldı.

Faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu markalarla, 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, yeni pazarlara daha etkin ve hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için hayata geçirdiği yeni üretim tesislerini açtı.

6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 20 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisler için 30 milyon TL harcandı. Tamamen Aktaş Holding’in üretim modeline uygun olarak inşa edilen tesislerde hava süspansiyon sistemleri üretimiyle birlikte, otomotiv ve savunma sektörünün yanı sıra; inşaattan enerjiye kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerin inovatif bir anlayışıyla üretilmesi hedefleniyor.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, yeni tesislerin açılışında yaptığı konuşmada, sanayicilerin ürünlerinin bulunduğu her ortamda ülkeyi gururla temsil ettiğini ifade ederek "Bu süreçte sanayicilerimize düşen en büyük rol ise markalı ürünler ortaya koyabilmek için inovatif düşünebilmek. İnovatif düşünce bizleri her adımda dinamik tutarken, gelişim isteği ile birlikte sürdürülebilir başarıyı da getirecektir. Ancak bu şekilde fark yaratarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz" dedi.

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol da, Aktaş Holding olarak, global bir firma olmanın tüm sorumluluklarını yerine getirme gayreti içinde olduklarını vurgularken, "Yeni üretim tesisimizde, bilgi ve teknolojiyi kullanarak, üretim ve hizmet kapasitemizi yükseltmeyi amaçladık" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da açılışta yaptığı konuşmada, "Hava süspansiyon körükleri üretiminde olduğu gibi raylı sistemler ve savunma sanayine yönelik hamlelerinden dolayı da Aktaş Holding’i gönülden kutluyorum. Bursa’mızın klasik endüstriden, yeni nesil alanlara dönüşümü için faaliyet gösteren en önemli şirketlerden biri Aktaş Holding… Bu yeni tesislerin Bursa ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, Aktaş Holding’in dünya genelinde faaliyet gösterdiği bölgelerde Türkiye'nin bayrağını gururla taşıdığını vurguladı.

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da Bursa’da üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan Aktaş Holding’in her zaman yanında olduklarını belirtti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise ileri teknoloji ile donatılan yeni tesis için başta Şahap Aktaş olmak üzere, tüm Aktaş Holding çalışanlarını kutladığını belirtti.

Aktaş Holding'in Bursa OSB'deki yeni tesislerinin açılış törenine DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ile iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda isim katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler