1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Alaska’nın ilk ticari GES’ini BP çalışanları kuruyor

Alaska’nın ilk ticari GES’ini BP çalışanları kuruyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Alaska Eyaleti’ndeki ilk ticari güneş enerji santralin petrol devi BP'nin çalışanları kuruyor.ABD’nin Alaska Eyaleti’ndeki...

Alaska’nın ilk ticari GES’ini BP çalışanları kuruyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Alaska Eyaleti’ndeki ilk ticari güneş enerji santralin petrol devi BP'nin çalışanları kuruyor.

ABD’nin Alaska Eyaleti’ndeki Anchorage kentinde yaşayan ve BP’de çalışan Jenn Miller başkanlığında, yine BP’de çalışan üç arkadaşıyla birlikte kurmakta olduğu 400 güneş panelinden oluşan Alaska’nın ilk ticari güneş enerjisi santrali tamamlanmak üzere. Petrol endüstrisinden elde edilen para ve know-how ile kurulan güneş enerjisi santralinde eski petrol boru hattı boruları da geri dönüştürülerek kullanıldı. Santralin üzerine kurulduğu konstrüksiyonlar eski bir petrol boru hattından geri dönüştürülmüş materyallerden elde edilmiş durumda. Güneş enerjisi projesinde uzman hizmeti verenler de BP şirketinden geliyor.

Yaklaşık 30 eve elektrik sağlayacak santralde üretilen elektriği yerel elektrik kuruluşu Matanuska Electric Association toptan satış fiyatından satın alacak. Böylece kuruluş, mevcut santralinde doğalgaz kullanımını biraz azaltabilecek ve sera gazı emisyonlarını azaltabilecek. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler