1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Albayraklar Bahreynliler ile 3 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacak

Albayraklar Bahreynliler ile 3 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacak

Albayraklar Almaden Global Enerji AŞ, YEKA-GES ihaleleri ile birlikte Türkiye’ye toplam 3 milyar doların üzerinde enerji yatırımı yapmayı planlıyor.

Albayraklar Bahreynliler ile 3 milyar dolarlık enerji yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Albayraklar Almaden Global Enerji A.Ş., YEKA-GES ihaleleri ile birlikte Türkiye’ye toplam 3 milyar doların üzerinde enerji yatırımı yapmayı planlıyor.

Albayraklar Şirketler Grubu Türkiye’ye yenilenebilir enerji tesisleri kurmak üzere dünya devleri ile Dubai’de ortaklık sözleşmesi imzaladı. Albayraklar Almaden Global Enerji A.Ş. adı ile Türkiye’de güneş enerji santrallerinin yanı sıra petrol ve savunma teknolojileri başta olmak üzere farklı sektörlere de yatırım yapmak amacıyla kurulan ortaklıkta, Global Investments Group Başkanı Bahreyn Kraliyet Ailesinden Shaikh Abdulaziz Al Khalifa, Mekezi Çin’de bulunan Almaden firmasının Ceo’su Dan Tseng ve Yönetim Kurulu Üyesi Wen Kai Hsu ve Al Reyami & Muhyealdeen International firmasından Naser Muhyealdeen bulunuyor. 

YATIRIMLAR TÜRKİYE İLE SINIRLI KALMAYACAK

Özel sektör haricinde Devletimizin YEKA-GES ihalelerine de girmeye hazırlanan yeni dev ortaklık firmasının Türkiye’ye yapmayı planladığı yatırım tutarı toplam 3 milyar doların üzerinde.

İmza töreni sonunda yapılan açıklamalarda yatırımlara vakit kaybetmeden derhal başlanacağı belirtilirken yeni ortaklık firmasının Türkiye’de yarım kalan GES projelerini tamamlamak için de teklif vermeye hazır olduğunu yatırımların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Albayraklar üzerinden Türkiye’nin Komşu Ülkelerine’de açılacaklarını belirttiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler