1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Albe-1 Biyogaz kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Albe-1 Biyogaz kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Albe Doğalgaz, Ankara Çubuk'taki organik atıklardan elektrik ve ısı üretimi yapan biyogaz tesisinin kapasitesini arttırma projesi için...

Albe-1 Biyogaz kapasite artışına ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Albe Doğalgaz, Ankara Çubuk'taki organik atıklardan elektrik ve ısı üretimi yapan biyogaz tesisinin kapasitesini arttırma projesi için ÇED Olumlu kararı verildi. 

Albe Doğalgaz, Dağıtım ve Elektrik Enerjisi Üretim A.Ş tarafından işletilen ve Ankara ili, Çubuk ilçesi Yakuphasan mahallesinde bulunan Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşleme ve Kojenerasyon Tesisinin mevcut durumda 1,870 MWm olan kapasitesinin 3,11 MWm'a çıkarılması projesi ile ilgili olarak sunulan ÇED Raporu incelenip değerlendirilerek Bakanlık tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi.

Kararın Ankara Valiliği tarafından halka duyurulması gerekiyor. 

Albe-1 Biyogaz Üretimi, Gübre İşleme ve Kojenerasyon Tesisi Projesinde Mevcut durumda 1,870 MWm kurulu güçlü kojenerasyon sistemiyle 12.691.000 kWh/yıl elektrik üretiliyor. Tesise 160 ton/gün organik atık (toplanan tavuk dışkısı, inek dışkısı, zirai atıklar gibi organik madde içeriği yüksek olan atıklar) girişi yapılıyor ve nihai ürün olarak 9 ton organik gübre üretiliyor. Kapasite artışı sonrası Tesise Atık girişinin 350 ton/gün olması, kurulu gücün 3,11 MWm çıkarılarak 21.119.000 kWh/yıl elektrik üretilmesi ve gübre üretiminin 15 ton/gün olması planlanıyor. 

ALBE-1 BİYOGAZ KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler