1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Alış: Sinop NGS A.Ş. kurulacak

Alış: Sinop NGS A.Ş. kurulacak

Enerji Günlüğü -EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, yakın zamanda Türkiye’de, Sinop Nükleer Güç Santrali AŞ’yi kuracaklarını söyledi.Elektrik Üretim...

Alış: Sinop NGS A.Ş. kurulacak

Enerji Günlüğü -EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, yakın zamanda Türkiye’de, Sinop Nükleer Güç Santrali AŞ’yi kuracaklarını söyledi.

Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, EÜAŞ’ın yurt dışında nükleer için kurduğu şirketin Türkiye’nin nükleer enerji geleceğine katkıda bulunacağını ve bilgi transferi sağlayacağını belirterek, “Yakın zamanda Türkiye’de, Sinop Nükleer Güç Santrali AŞ’yi de kuracağız” dedi.

Sinop nükleer santrali için Japon ve Fransızların da Hollanda’da ortak bir şirket kurduklarını ifade eden Alış, “Daha sonra bu iki off-shore şirket, yani EÜAŞ International Limited ve Hollanda’daki şirket, Türkiye’de Sinop Nükleer Güç Santrali’ni kuracaklar. Bunların kurulmasındaki maksat şudur; EÜAŞ International Limited yaptığı teknik işlerde ve parasal harcamalarda EÜAŞ’tan bağımsız olarak hareket edecek. EÜAŞ’a karşı sorumlu olacak ama bağımsız hareket edecek, bütçesi de farklı olacak. Bu şirketin altında yakıtla ilgili, operasyonel işleri yürütmek ve hatta Bakanlar Kurulu kararına uygun olarak yurt dışında başka şirketlerle ortak olarak santral yapabilecek bir şirket modeli de kurulabilecek” diye konuştu.

Alış, EÜAŞ İnternational Limited şirketinin yurt dışındaki santrallerde ayrıca bakım hizmetleri de verebileceğine dikkati çekerek, “Asıl yapmak istediğimiz nükleer enerjide ülkemize bir ‘know-how’, bilgi transferi sağlamak. Ayrıca, yakın zamanda inşallah Türkiye’de Sinop Nükleer Güç Santrali AŞ’yi de kuracağız” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler