1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Alman siyasetçiler hükümeti Kuzey Akım-2’den çekilmeye zorluyor

Alman siyasetçiler hükümeti Kuzey Akım-2’den çekilmeye zorluyor

Alman parlamenterler, muhalif Rus siyasetçinin zehirlenmesinin ardından, hükümete Kuzey Akım-2’ye verdiği desteği durdurma çağrısında bulundu. 

Alman siyasetçiler hükümeti Kuzey Akım-2’den çekilmeye zorluyor

Enerji Günlüğü - Alman parlamenterler, muhalif Rus siyasetçinin zehirlenmesinin ardından, hükümete Kuzey Akım-2’ye verdiği desteği durdurma çağrısında bulundu. 

Rusya’daki muhalif önderlerden Aleksey Navalny’nin Novichok grubu yasaklı bir sinir gazı ajanıyla zehirlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, Almanya parlamentosu üyeleri, Rusya’nın zor durumdaki Kuzey Akım-2 Projesi’nden çekilmeyi önerdi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, boru hattına verilen desteği bırakıma çağrılarına henüz cevap vermiş değil.

Aleksey Navalny, 20 Ağustos 2020 günü Sibirya’dan Moskova’ya dönen bir uçakta ciddi şekilde hastalanmış ve tedavi için Almanya’ya sevk edilmişti. Almanya’da komada uzun süre geçiren Navalny’nin yasaklı Novichok grubundan bir sinir gazıyla zehirlendiğine dair kesin kanıtlar olduğu açıklanmıştı. 

Rusya’nın yasaklı Novichok grubu madde stoğuna sahip olduğu şüphelerinden bahsedilirken Rusya, olayla herhangi bir ilişkisi olduğu iddialarını kesin bir dille reddediyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler