1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya Alstom’un hidrojen yakıtlı trenlerini kullanacak

Almanya Alstom’un hidrojen yakıtlı trenlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Almanya, dizelle çalışan trenlerin çevreye verdiği zararın önüne geçmek için 2022’den itibaren Alstom tarafından geliştirilen...

Almanya Alstom’un hidrojen yakıtlı trenlerini kullanacak

Enerji Günlüğü - Almanya, dizelle çalışan trenlerin çevreye verdiği zararın önüne geçmek için 2022’den itibaren Alstom tarafından geliştirilen sıfır emisyon salan hidrojen yakıt hücreli trenleri kullanmaya başlayacak.

Alman ulaşım otoritesi Elbe-Weser-Verkehrsbetriebe (evb), Alman teknoloji şirketi Siemens’in yarısını satın aldığı Fransız tren rayları ekipman üreticisi Alstom şirketi tarafından geliştirilen hidrojen yakıt hücreli trenleri  Aralık 2021'den itibaren dizel trenlerin yerine kullanmaya hazırlanıyor. Alstom, Aşağı Saksonya Yerel Taşımacılık Otoritesi Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) için Coradia iLint adında 14 yakıt hücresi treni yapacak.

Coradia iLint, tam dolu bir tankla yaklaşık bin kilometre yol alabiliyor ve saatte maksimum 140 kilometreye kadar bir hıza çıkabiliyor.

Yerel kimya endüstrisi atıklarını kullanacak olan hidrojen yakıt hücreli trenler tamamen emisyonsuz çalışacak ve hidrojen dolumu Linde Grubu’nun istasyonunda yapılacak. Aşağı Saksonya'da ilk yolcu servisine başlayacak trenler Salzgitter bölgesinde inşa edilecek ve Aralık 2021'den itibaren Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervorde ve Buxtehude arasındaki yolcuları taşıyacak.

ALSTOM’UN HİDROJEN YAKITLI TRENİ TEST EDİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler