1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Almanya bu yıl rüzgarda hız kesti

Almanya bu yıl rüzgarda hız kesti

Almanya yılın ilk dokuz ayında 514MW rüzgar enerjisi kurulumu yaparak son yirmi yılın en düşük kapasite artışını kaydetti. 

Almanya bu yıl rüzgarda hız kesti

Enerji Günlüğü - Almanya yılın ilk dokuz ayında 514MW rüzgar enerjisi kurulumu yaparak son yirmi yılın en düşük kapasite artışını kaydetti. 

30 bin adet rüzgar türbininin kurulu olduğu Almanya, yeni türbinlerin yapımında artan muhalefet ve uygun arazi eksikliği nedeniyle bu sene rüzgar kurulumlarında hız kesiyor. 2019 yılının ilk dokuz ayında ülke genelinde toplam 514MW kapasiteli 150 rüzgar türbini kuruldu. Bu ise son beş yılın ortalama inşa oranının yüzde 80 altında ve son yirmi yılın en düşük kapasite artışı. 

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN GEREKENİN DÖRTTE BİRİ BİLE YAKALANAMADI

Nükleer ve kömürden çıkış politikası izleyen Almanya’nın rüzgar kurulumlarında böylesi düşüş görülmesi tüm çevre hedeflerini negatif etkileyecek. Almanya 2030 yılına kadar ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 65’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşabilmek için Almanya’nın her yıl 4 GW rüzgar kurulumu gerçekleştirmesi gerekiyor. Ancak bu yıl Almanya’nın 1 GW’ın altında kalacağı görülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler