1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya demiryollarında eko-dizel kullanacak

Almanya demiryollarında eko-dizel kullanacak

Almanya'nın demir yolları şirketi DB, 2050 yılına kadar trenlerde dizel yakıt kullanımını sonlandırmak üzere ilk eko-dizel yakıtlı tren seferlerinin testlerine başladı. 

Almanya demiryollarında eko-dizel kullanacak

Enerji Günlüğü - Almanya'nın demir yolları şirketi DB, 2050 yılına kadar trenlerde dizel yakıt kullanımını sonlandırmak üzere ilk eko-dizel yakıtlı tren seferlerinin testlerine başladı. 

Alman demiryolu devi Deutsche Bahn (DB), 2050 yılına kadar iklime nötr hale gelmek amacıyla dizel yakıt yerine yeni sürdürülebilir yakıtların testine başladı. Şirket, eko-dizel yakıtla çalışan trenler ile karbondioksit emisyonlarını % 90 oranında azaltabilecek.

Bu kapsamda Ekim ayından itibaren Westerland ve Niebüll kentleri arasındaki tren seferleri organik atıkların işlenmesinden elde edilen çevre dostu eko-dizel yakıt ile gerçekleştirilecek. 

Şirket yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde daha büyük ölçekli testlerin Baden-Württemberg Bölgesi’nde gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydetti. 

DB Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijitalleşme ve Teknolojiden Sorumlu yöneticisi Sabina Jeschke yaptığı açıklamada, DB’nin yılda 250 milyon litre dizel kullandığını belirterek, 2050 yılında tek bir trenin bile dizel ile çalışmayacağını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler